Introductie Jildou Meijlis

2018

Van Spa & Beauty op cruiseschip naar Schoonheidssalon Joke

Ik ben Jildou Meijlis, 26 jaar en mag me met trots aansluiten bij Schoonheidssalon Joke in Mantgum.

Werken op een cruiseschip

Enkele jaren geleden besloot ik een carrière switch te maken en heb toen de studie voor allround schoonheidsspecialiste gevolgd en mijn diploma behaald.

Maar wat nu? Daar sta je dan met je diploma in de ene hand en in de andere een bos bloemen. Je denkt, wát zou ik nu graag willen doen in mijn leven? Waar word ik gelukkig van? Na een tijd in verschillende salons te hebben gewerkt besloot ik te gaan reizen. En te gaan werken op een cruiseschip in de Spa & Beauty salon.

Geld doet soms rare dingen met je

Om aan boord te mogen werken heb ik eerst een particuliere opleiding moeten volgen in Londen. Op deze opleiding – aan de Steiner Training Academy – word je klaargestoomd voor alle signature behandelingen die aan boord worden gegeven. Daarnaast natuurlijk ook voor alle glitter en glamour! Geef toe, geld doet soms rare dingen met je. Zo zei een klant tegen mij: ‘Why do I – as a black card holder – have to walk all the way to the other end of the ship?’ Als nuchtere Friezin denk je dan ‘omdat u twee benen heeft en iedereen het doet!’. Maar dat kun je natuurlijk niet zeggen. Hoe je omgaat met deze situaties leerde ik ook in Londen.

Aan het eind van mijn opleiding was ik afgestudeerd als facialist met specialisatie Biotec
(o.a. elektrische gezichtsbehandelingen) en werd ik uitgezonden naar Australië en de Pacific voor mijn eerste reis.

Hard werken en soms een paar uren vrij

Aan boord was het hard werken. Ik werkte 7 dagen in de week 10 uren per dag. Je kunt wel nagaan hoeveel behandelingen dat zijn in 9 maanden. Af en toe had ik vrij en kon ik van boord en de omgeving verkennen. Vulkanen beklimmen in Papua Nieuw Guinea, aan het strand liggen op Bora Bora met een cocktail, door het tropisch regenwoud wandelen in Fiji en daarna afkoelen natuurlijk, lekker zwemmen onder een waterval. Hier denk ik soms wel met een beetje heimwee aan terug. Ik kom hier dan ook zeker met vakantie nog eens terug.

Een nieuwe uitdaging bij Schoonheidssalon Joke

Ondanks deze prachtige ervaring trokken de Friese roots. Ik woon inmiddels weer in Sneek met mijn trouwe hond Ivar en hou van gezelligheid met vrienden en familie en wandelen in de natuur.

Ik ben dan ook blij wat dichter bij huis een nieuwe uitdaging te hebben gevonden bij Schoonheidssalon Joke in Mantgum, waar ik mijn mooie vak een verdieping kan geven met allerlei nieuwe technieken en behandelingen zoals bijvoorbeeld de bindweefsel- en pincementmassages die de huidconditie verbeteren door de doorbloeding te verhogen en de huidstofwisseling te activeren. Bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren of te verminderen.

Daarnaast beheers ik de ooghuidmassagetechniek. Deze zorgt voor een betere doorbloeding en laat (vastzittend) vocht verdwijnen. Met als resultaat een open en frisse blik.

Inmiddels ben ik in de salon aan De Dobbe 3A in Mantgum aan het werk. Ik zie ernaar uit je binnenkort te ontmoeten tijdens een behandeling in mijn stoel. Tot gauw!

Joke: ‘Ik ben erg blij met Jildou. Zij is een spontane jonge vakvrouw en brengt nieuwe behandelingen mee. Een aanwinst voor Schoonheidssalon Joke!’


Vanaf 3 maart is de salon weer open!

Na een periode van ruim 2½ maand mogen we woensdag 3 maart eindelijk weer open.
Wij zijn superblij en verwelkomen je graag binnenkort weer in onze salon.

Producten worden niet meer bezorgd maar zijn weer gewoon in de salon verkrijgbaar.
Omdat de salon alleen via de winkel bereikbaar is, kun je alleen binnenkomen door aan te bellen.
De bel zit aan de linkerkant van de voordeur. Er mogen volgens de overheidsvoorschriften maar twee klanten tegelijk in de winkel aanwezig zijn. Zodra er aangebeld wordt komen wij naar de voordeur om je binnen te laten. Kom dus niet te vroeg!
Weet dat je met een gerust hart in onze salon een behandeling kunt ondergaan.

Veiligheid is voor ons belangrijk. Daarom werken wij volgens de verplichte RIVM richtlijnen en het ANBOS COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten. Klik hier om deze te lezen.

Hartelijke groet,
Jildou en Joke